A--0A-EG - EX - O2-0

Säkerhet i taxibilar

Säkerhet i taxibilar

Säkerheten i de flesta taxibilarna är god. I Sverige är de flesta taxibilarna av nyare årsmodeller som har bra fysisk säkerhet. Det finns dock en del taxibolag eller friåkare som ha små mindre bilar som kör till lägre taxa och alla dessa taxibilar är inte de säkraste på marknaden.

Det du alltid ska göra är att ha på dig säkerhetsbälte även när du åker taxi.

Rån och överfalls risk i taxibilare

Risken att bli överfallen eller rånad i en registrerad taxibil är inte så stor. Det händer dock ofta att passagerare känner sig rånade när de upptäcker att den taxibilen som de satt sig i är en friåkare som den märkningen som taxin hade men ett pris på max 799 kr innebar att man alltid betalade 799 kr för en resa inom Stockholm.

För att undvika detta ska du alltid kontrollera priset för taxiresan innan samt åka med de större seriösa taxiföretagen.

H-EG - EX - O2-1

Säkerhet i Svarttaxi

Svarttaxil

Att åka en icke registrerad taxibil, så kallad svarttaxi, är inte att rekommendera eftersom den som kör taxin inte alltid har ärliga avsikter. Risken att bli rånad i en svarttaxi är många många gånger högre än att bli rånad i en registrerad taxibil.

Överfallslarm i taxibilar

Det är större risk att taxichaufförer rånas än att passagerare överfalls eller rånas. De flesta taxibilarna har överfallslarm som föraren kan använda och han eller hon utsätts för rån.

Kamera i taxibilar

Många taxibilar har inbyggda kameror som filmar passageraren i samband med instigning i taxibilen och under färden. Detta filmer används endast om någon part ansett det förekommit ett brott i taxibilen.

H-EG - EX - O2-2

Allt intressant om taxibilar

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om taxibilar men också en del kul och lustiga saker gällande taxibilar.

H-EG - EX - O2-3


Meny - Taxibilar
Till förstasidan på www.taxibilar.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsFöretagNyheter