ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie ConsentTaxi i Göteborg - Ger er telefonnummer till alla Taxi i Göteborg

Taxi i Göteborg

Taxi i Göteborg

Det finns många taxiföretag som kör taxi i Göteborg och det kan vara svårt att veta vilket som är det mest prisvärda alternativet. Dessutom börjar delningsekonomin med t.ex. Uber märkas i många städer.

En del göteborgare kallar fortfarande taxi för droskor och detta hänger samman med att den första formen av taxibilar var hästdragna droskor.

Tariffer på taxametern i Göteborg

Den första juli 1990 släpptes taximarknaden i Göteborg och i hela Sverige fri. Detta innebar att tillgången på taxi ökade över en natt och tillgången har fortsatt att öka så det råder en överetablering av taxiföretag i Stockholm, Göteborg och Malmö men även mindre städer.

Nackdelen med den fira taximarknaden är att alla taxi kan själva sätta priserna och använda vilka tariffer och taxameternamn som helst så länge de inte är diskriminerande (t.ex. tjejtaxa får inte förekomma). Därför förekommer det även i Sverige mycket dyra taxiresor hos en del friåkare som både kan lura turister men även svenskar.

Taxi med friåkare

Taxi med friåkare

De så kallade friåkarna är ofta enmansföretag som köra taxi och inte har samma avtal och möjligheter att plocka upp passagerare på de stora ställena som tågstationer och Landvetter. De flesta av dessa friåkare i Göteborg är det helt ok att åka taxi med men det finns friåkare som kan ta hutlöst betalt.

Ett tips innan du åker med en taxi med friåkare i Göteborg är att alltid komma överrens om priset innan resan startar. Om det t.ex. står maxpris 500 kr på taxin innebär det då ofta att alla resor kostar 500 kr oavsett hur korta de är.

Åka taxi i Göteborg som turist

Om du som turist kommer till tågstationen eller Landvetter och inte kan Göteborg är det säkras att ta en taxi från att av de större och erkända taxiföretagen eftersom deras taxor inte är lägst men låga. Du blir garanterat inte lurade av de stora taxibolagen att betala kraftiga överpriser.

En annan fördel med de större bolagen är att deras taxiförare oftast har en mycket bra lokalkännedom så de hittar lätt till ditt hotell. Om åkaren inte hittar till hotellet eller om du inte har bokat något hotell kan taxichauffören kontakta växeln så löser de problemet snabbt och du får ett bra och prisvärt hotellrum.

Taxi mellan Göteborg och Landvetter

Kostnaden att ta en taxi från Göteborg till Landvetter varierar mellan taxibolagen. Det normala är priset i en taxi för 4 personer hamnar på 300-400 kr.

Om du ska åka taxi från Göteborg till Landvetter eller från Landvetter till Göteborg kan det vara bra att ringa till ett par taxifirmor i förväg.

Buss som alternativ till taxi

Ett alternativ till att åka taxi från Landvetter till Göteborg kan vara att ta en buss. En bussresa kostar kring 100 kr enkel väg med Flygbussarna och bussen stannar på följande orter:

  • Nils Ericson terminalen
  • Kungsportsplatsen
  • Hotel Park Aveny
  • Korsvägen

Fördelen med taxi är att du inte behöver vänta på den och att den kör dig direkt till den adress i Göteborg du vill.

Försäkring vid taxiresor

Alla taxi i Sverige ska ha en heltäckande bilförsäkring.

Ofta har taxibilar utanför Europa inte en bra bilförsäkring men om du stannar kortare tid än 45 dagar brukar din hemförsäkring ge dig ett tillräckligt bra försäkringsskydd. Detta gäller också om du någon gång skulle råka ut för en svarttaxi eller mindre seriös friåkare i Göteborg som inte har tagit en bilförsäkring.


Allt intressant om taxibilar

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om taxibilar men också en del kul och lustiga saker gällande taxibilar.Meny - Taxibilar
Till förstasidan på www.taxibilar.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsFöretagNyheter